Handboek Digitale Fotografie 2: Creatief met licht - iPad Editie | Volwassenenonderwijs | Rastertekenen 2
Over het boekBekijk in iTunes App Store
Digitale Fotografie 2: Creatief met licht - iPad Editie

Verschenen op: 23/02/2015
Verkoopprijs: € 9.99
Korting voor scholen
Aantal schermen: 300
Geschikt voor: iPad, iPad2, iPad Air...
Auteur : Joan Staels

Verkrijgbaar in de App Store

Digitale Fotografie 2: Creatief met licht - iPad Editie

Het tweede interactief en multimediaal Nederlandstalig boek over digitale fotografie is nu beschikbaar voor de Apple iPad. De iPad editie bevat alle teksten en foto's uit het boek Digitale Fotografie 2, aangevuld met video, extra teksten en foto's en dat voor een lagere prijs!

Bekijk een demonstratievideo:
Klik op het afspeelpictogram en bekijk de mogelijkheden van het interactieve boek.  
 

Interactief
Een tabletcomputer, zoals de iPad, biedt meer attractieve mogelijkheden dan een klassiek handboek. De iPad editie van het boek 'Digitale Fotografie 2: Creatief met licht' is dan ook veel meer dan een simpele digitale kopie. Het bevat vele interactieve elementen zoals foto's waar je op kan inzoomen, tekstblokken specifiek per cameramerk of -type (Canon, Nikon, Sony, compactcamera...), quizzen en meer...

Multimediaal
In het boek zijn veel animaties en videofragmenten opgenomen. Ze tonen hoe je een camera-instelling gebruikt of hoe je een bepaalde bewerking in Photoshop Elements uitvoert. Zo wordt het leren over fotografie en fotobewerking nog aanschouwelijker en boeiender.

Creatief met licht

In de app focussen we op portret-, product- en landschapsfotografie, werken met filters, het maken van HDR foto's (foto’s met hoog dynamisch bereik) en macrofotografie. Zowel daglicht als kunstlicht en flitslicht komen ruim aan bod. Je krijgt een antwoord op onder meer deze vragen:

  • Welke objectieven zijn interessant voor de gevorderde amateurfotograaf? Waar moet ik op letten bij de aankoop van een objectief?
  • Hoe maak ik betere foto’s in donkere lichtomstandigheden, zoals 's nachts, tijdens indoor sporten of tijdens concerten?
  • Hoe haal ik het beste resultaat uit de interne flitser van mijn camera?
  • Waar moet ik op letten bij de aankoop van een opzetflitser?
  • Ik wil draadloos flitsen. Hoe werkt dit, wat heb ik nodig en hoe stel ik camera en flitser(s) in?
  • Hoe maak ik een professionele portretfoto met flitser(s) in een thuisstudio of met daglicht?
  • Met welke filters maak ik nog mooiere landschapsfoto's? Waar moet ik op letten bij de aankoop van een filter?
  • Hoe maak ik opnames voor een HDR foto en met welke programma's kan ik de opnames samenstellen tot een realistisch ogend resultaat?
  • Heb ik echt een duur macro-objectief nodig of kan ik ook macro en close-up foto's maken met goedkope accessoires zoals macroringen, omkeerringen of close-up voorzetlenzen?