Handboek Digitale Fotografie 2: Creatief met licht | Volwassenenonderwijs | Start to create / Creatief met afbeeldingen
Over het boekDoorblader het boek onlineBekijk de extra's die bij dit boek horen.Info voor leerkrachten en scholen: volumekortingen, lesmateriaal...Koop het boek online, het is goedkoper dan bij de boekhandel.
Digitale Fotografie 2: Creatief met licht

ISBN: 9789492647085
Verschenen op: 15/01/2023
Online verkoopprijs: € 24,95
Volumekorting voor scholen
Prijs in boekhandel: € 29,95
Aantal pagina's: 224
Afwerking : pocket, 15,4 x 24,0 cm, volledig in kleur
Auteur : Joan Staels

Digitale Fotografie 2: Creatief met licht

Veel van de technieken en camera-opties die we in dit boek bespreken, zijn zowel van toepassing op een compactcamera als op een spiegelreflexcamera. Toch richten we ons vooral op de meer geavanceerde camera's en bekijken dan ook de werking van de digitale spiegelreflexcamera: de spiegels, de sensor, het autofocussysteem, Live View en video.


Creatieve fotografie met daglicht, flitslicht of kunstlicht
Fotograferen met weinig beschikbaar licht
Alles over objectieven: van fisheye tot spiegeltele
Beter flitsen met interne flitser en opzetflitser
Portretfotografie in de studio...
...of in daglicht
Het gebruik van filters voor bijzondere landschapsfoto's
Leer foto's met een hoog dynamisch bereik (HDR) maken
Macrofotografie, ook zonder macro-objectief
producten en voeding
NIEUW: online videolessen door de auteur op fotoloft.be

 

Enkele thema's kan je hier alvast gratis doornemen, om kennis te maken met het boek en de extra's die bij deze thema's werden voorzien. Zo hebben we instructieve videofragmenten gemaakt die bepaalde cameratechnieken demonstreren, quizzen die de opgedane kennis testen en mediabestanden waarmee je zelf kan experimenteren in Photoshop Elements en andere programma's...

Objectieven, Flitsers en accessoires

We geven een antwoord op de vraag welke objectieven interessant zijn voor de gevorderde amateurfotograaf en geven aan waar je moet op letten bij de aankoop van een objectief. Werken met flitslicht is niet altijd zo eenvoudig, maar met onze tips kom je snel tot betere foto's in donkere lichtomstandigheden, met én zonder flits. We geven ook adviezen bij de aankoop van een externe flitser en leren je zelfs werken met meerdere, draadloze flitsers (Strobist fotografie). Met filters, zoals polarisatiefilters en grijsfilters kan je nog mooiere landschapsfoto's maken. We bespreken dan ook deze en andere filters.

Creatief met licht

In dit boek focussen we op portret-, product- en landschapsfotografie, aangevuld met HDR (foto's met hoog dynamisch bereik) en macrofotografie, telkens zowel met natuurlijk licht als met kunstlicht of flitslicht.

Fotobewerking

In bijna elk thema van het boek hebben we minstens een onderwerp opgenomen waarin we heel overzichtelijk en gedetailleerd uitleggen hoe je foto's kan bewerken zodat ze nog beter worden.